Meteen naar de inhoud

Campus Coach

Weinig mensen die gaan promoveren vatten deze onderneming op als een ‘gewone’ baan waar je intelligent voor moet zijn. In de meeste gevallen zijn er ook veel persoonlijke drijfveren in het spel en dat maakt promoveren tot een kwetsbare zaak. Een succesvol promotietraject valt of staat met een doordachte onderzoeksopzet, een goed lopend onderzoek en het vermogen je resultaten op een toegankelijke en heldere manier in academische schrijfstijl op papier te zetten.
Maar daarnaast ben je voor een succesvol resultaat eveneens afhankelijk van anderen: goede begeleiding, stimulerende collega’s, mensen die je helpen bij het maken van de juiste keuzes, een ondersteunend thuisfront. Ook kom je op het promotietraject vaak innerlijke obstakels tegen: onzekerheid, perfectionisme, grenzeloze tijdinvestering, een onheldere of dubbele focus of een gebrek aan zin en motivatie: ‘waar doe ik het eigenlijk allemaal voor?’

Voor het onderzoeken en overwinnen van al deze obstakels kun je bij me terecht.Wat ik jou te bieden heb:
1. Begrip en inzicht in de positie van een promovendus op basis van mijn eigen rijke ervaringen als promovendus op een onderwerp wat academisch gezien erg lastig lag en waarin veel te bewijzen viel (spiritualiteit).
2. Heldere en directe gespreksvaardigheden waarbij ik op fenomenologische wijze met je op zoek ga naar de ins en outs van je vraag. Ik kan daarbij gebruik maken van systemische werkvormen (uit het opstellingenwerk) om echt in de diepte van je vraag te gaan kijken.
3. Begeleiding in het formuleren van heldere onderzoekskaders, academisch schrijven, het ontwerpen en realiseren van een reëel werkschema, en het verhelderen van je gesitueerdheid als onderzoeker in je eigen onderzoek.

Een erg (te) laag percentage promovendi ziet kans om op tijd en met succes te promoveren. Wees een uitzondering en aarzel niet extra hulp in te schakelen op het moment dat je vast komt te zitten. Mijn collega’s en ik kunnen je helpen en die hulp is geen overbodige luxe als je het bekijkt op langere termijn.