Meteen naar de inhoud

Over mij

Suzette is geestelijk begeleider en heeft veel ervaring in het begeleiden van mensen met bestaansvragen vanuit een zeer ruim levensbeschouwelijk kader. Suzette heeft gewerkt als docent levensbeschouwing, religie en filosofie in het middelbaar en hoger onderwijs en is gepromoveerd op een onderzoek naar spiritualiteit en geestelijke begeleiding. Ze geeft nog steeds levensbeschouwelijk onderwijs op de basisschool, doet onderzoek naar hedendaagse spiritualiteit en is mede-oprichter van ‘Zin in Utrecht‘, centrum voor levensvragen. 

Sinds 2009 heeft Suzette een eigen praktijk in Utrecht. Door de jaren heen heeft ze vooral veel ervaring opgedaan in het bijstaan van mensen met problematiek die raakt aan de psychiatrie: eetproblemen; psychoses; spirituele crisis; gebrek aan eigenwaarde; persoonlijkheidsstoornissen, bi-polair. Suzette is geen behandelaar maar een geduldige en begrijpende gesprekspartner die samen met de ander op zoek gaat naar meer inzicht in het eigen innerlijk leven. Suzette werkt vanuit een vast vertrouwen dat mensen zelf het beste weten wat ze nodig hebben, als ze maar de juiste vragen krijgen gesteld. In haar begeleiding kan ze putten uit veel levenservaring, naast verschillende bronnen van wijsheid, van meditatieve oefeningen uit diverse spirituele tradties tot oefeningen in verbindend communiceren uit moderne psychologie. Ook begeleiding door middel van individuele opstellingen is mogelijk. Suzette biedt altijd een traject op maat in overleg. 

Een langere biografie van Suzette kunt u hier vinden.

Beroepsverenigingen
Als vrijgevestigd geestelijk verzorger is Suzette aangesloten bij:
1. Beroepsvereniging het Nederlands Verbond voor Psychologen, psychosociaal therapeuten en Agogen (NVPA)
2. Het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ)

Daarnaast was Suzette ook lid van de werkgroep Spiritual Emergence Network Nederland (SENN); een netwerk van hulpverleners die mensen die met een spirituele crisis te maken hebben een helpende hand kunnen bieden. Vanuit het perspectief van de spirituele ontwikkeling kan groei gepaard gaan met verwarrende en verwarde ervaringen die binnen onze samenleving vaak als psychiatrisch te boek staan. De begeleiders van SENN erkennen een visie waarin deze ervaringen als betekenisvol en als waardevolle mogelijkheden worden gezien voor persoonlijke groei.

Opleidingen, o.a.:

MA Geesteswetenschappen (humanities), specialisatie Vrouwenstudies – Universiteit Utrecht

MA 1e lesgraads bevoegdheid Levensbeschouwing en Filosofie – Centrum HVO

Postdoctorale opleiding docent levensbeschouwelijke vorming in het basisonderwijs – Centrum HVO

PhD Humanistiek – Universiteit voor Humanistiek

Opleiding systemisch werk, TCT Opstellingen, Amersfoort

+ Diverse andere postacademische cursussen en trainingen op de raakvlakken tussen psychologische en spirituele ontwikkelingen

Lees meer op Linked In