Meteen naar de inhoud

Relatiebegeleiding

Als je verliefd bent zie je vooral de goede eigenschappen van je partner. Maar bij het opbouwen van een succesvolle relatie komt meer kijken. Een relatie biedt ook de mogelijkheid om samen te groeien naar een volwassen, bewuste relatie met jezelf en de ander. Mits je van wil bent om de conflicten waar je mee te maken hebt ziet als kansen tot groei.

Meestal is het geen toeval dat je je aangetrokken voelt door je partner. Vaak blijkt je nou net te kiezen voor iemand die eigenschappen heeft – zowel positief als negatief – die vergelijkbaar zijn met de eigenschappen van de mensen die het dichtst bij je stonden toen je klein was. Vaak legt een relatie dan ook onvervulde behoeftes uit de kindertijd bloot. Onopgeloste pijn uit de jeugd, zoals verlaten voelen, gecontroleerd voelen, schaamte en hulpeloosheid, komen weer naar boven in je relatie. Dit is vaak de kern van het conflict dat er met een partner kan ontstaan. Maar juist een liefdevolle en bewuste partnerrelatie biedt mogelijkheden om daarin te helen. De relatie zelf is als het ware de therapie.

Het is wel erg lastig om daar met zijn tweeen uit te komen. Zeker als het dagelijks bestaan met al zijn drukte ervoor zorgt dat je niet vaak met elkaar stil kunt staan bij wat er gebeurt. Een traject van relatiebegeleiding biedt de ruimte, rust en veiligheid om al spiegelend met jezelf en de ander helder te krijgen welke heling er nodig is.