Meteen naar de inhoud

Tarieven Zielswijze: kvk – 30251268; btw nr: NL001755260B56

De verschillende diensten die ik bied hebben verschillende vergoedingssystemen:

Een normaal consult voor mensen jonger dan 50 jaar of niet woonachtig in Utrecht kost €100,- per gesprek. Een gesprek duurt tussen de 1-1,5 uur. Deze zorg is vrijgesteld van btw en kan vanuit aanvullende zorg (deels) worden vergoed (zie hieronder).

Bent u 50+ of zit u of een dierbare in een palliatief traject én bent u woonachtig in de gemeente Utrecht, dan kunnen gesprekken met mij worden vergoed vanuit een subsidie van VWS via Zin in Utrecht.

Een consult voor relatiebegeleiding kost €130,- per gesprek. Relatiebegeleiding komt niet in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekeraar. Ook deze consulten zijn btw vrij.

U kunt gebruik maken van de mogelijkheid van een oriëntatiegesprek als u eerst wil kennismaken en wil bespreken wat ik voor u kan betekenen. Zo’n gesprek duurt 45 minuten en kost €50,-

Er is een aantal mogelijkheden om de begeleidingsgesprekken vergoed te krijgen.
•    Via de aanvullende verzekering van de meeste zorgverzekeraars
Via de meeste aanvullende verzekeringen is het mogelijk (een deel van) de kosten voor een gesprek te declareren bij uw verzekeraar. Kijk op deze lijst om te zien hoe dat met uw pakket zit of neem met mij contact op en dan zoek ik het samen met u uit.
•    Via de belastingaangifte
De kosten zijn belastingaftrekbaar als bijzondere ziektekosten, wanneer u meer dan 10% van uw inkomen besteedt aan uw ziektekosten. (Hier kunt u bijvoorbeeld ook de kosten van de premie voor uw zorgverzekering bij tellen).

•    Via een Persoonsgebonden Budget (PGB)
Het is mogelijk om de kosten uit het PGB te betalen. Als psychosociaal therapeut valt de begeleiding die ik geef onder ondersteunende en activerende begeleiding.
•    Via de individuele inkomenstoeslag (voorheen Langdurigheidstoeslag)
Mensen die langer dan 3 jaar een uitkering of een minimum inkomen hebben, kunnen in hun gemeente jaarlijks een individuele inkomenstoeslag aanvragen bij Sociale Zaken & Werkgelegenheid. Het gaat om een vast bedrag (afhankelijk van uw situatie), waarvan u zelf bepaalt waarvoor u het gebruikt. Klik hier voor de toeslag in de gemeente Utrecht.

Let op: Wanneer u verhinderd bent, dient u de afspraak 24 uur vòòr de tijd van de afspraak af te zeggen. Niet afzeggen binnen 24 uur betekent toch een factuur!

Daarnaast is Zielswijze ook aangesloten bij het SCAG, het centrum voor klachten en geschillen in de complementaire zorg. Klachten over Zielswijjze kunt u indienen bij de beroepsvereniging het NVPA.